Erasmus+ 2024 pentru universitățile europene

Comisia Europeană a lansat recent cea de-a cincea cerere pentru depunerea de propuneri de proiecte pentru anul 2024 în cadrul programului Erasmus+ pentru universități europene, pentru care a alocat un buget total de 189,2 milioane EURO.
Programul, care se desfășoară în perioada 3 octombrie 2023 – 6 februarie 2024, este structurat pe două tipuri de acțiuni:

  1. dezvoltarea unei cooperări instituționale transnaționale profunde între instituții de învățământ superior și posibilitatea creării unei alianțe a universităților europene;

2. crearea unei cadru pentru schimb de bune practici și experiențe din care să beneficieze întregul sector al învățământului universitar.

Caracteristica acestui program este sprijinirea cooperării transnaționale instituționale între instituțiile de învățământ superior. Sesiunea recent lansată susține implementarea Inițiativei privind Universitățile Europene astfel încât, dacă în prezent, există 50 de alianțe între 430 de instituții de învățământ superior, până la mijlocul anului 2024, numărul lor să crească la cel puțin 60 și să includă peste 500 de universități.
Alianțele universitare europene adoptă modele diverse de cooperare transnațională sistemică, structurală și durabilă, care au ca rezultate îmbunătățirea calității, performanței, atractivității și competitivității internaționale a învățământului superior în Europa, oferind beneficii studenților cât și personalului didactic, și promovând, totodată, valorile democratice.
Pentru cei interesați să participe, în data de 10 noiembrie 2023 va avea loc o sesiune online în care vor fi oferite informații cu privire la noul program, criterii de atribuire și procedura de aplicare.

Informații suplimentare: http://Opening of 2024 Erasmus+ European Universities call | Erasmus+ (europa.eu)

http://Online information session: EUROPEAN UNIVERSITIES – Erasmus+ 2024 Call for Proposals (europa.eu)

Articol preluat din THE NEWS LETTER, Numărul (10) 58 – Octombrie 2023, CENTRUL NAȚIONAL DE RECUNOAȘTERE ȘI ECHIVALARE A DIPLOMELOR

Share

Te-ar putea interesa și

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…