Dumitru Tudosoiu, Inspector Școlar General Argeș: “UPIT este o instituție de referință pentru învățământul românesc”

Îmi aduc aminte cu foarte mare plăcere de anii petrecuți ca student în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport la Universitatea din Pitești. A fost o alegere câștigătoare, deoarece aici am avut profesori extrem de dedicați, de la care am învățat enorm, și care ne-au implicat în tot felul de activități sportive unde de-abia așteptam să particip. Sunt licențiat în Educație Fizică și Sport, cu specializarea secundară Baschet, am absolvit, tot la UPIT și programul de Master la Educație Fizică și Sport, iar în prezent sunt doctorand la aceeași specializare în cadrul UPIT. Deși am predat Educație Fizică și Sport la Colegiul „Alexandru Odobescu” din Pitești, la Liceul cu Program Sportiv Pitești, la Clubul Școlar Sportiv Târgoviște și la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești – de care mă leagă amintiri extrem de frumoase, Universitatea din Pitești rămâne pentru mine o instituție de referință, cea în care m-am format și cu care sunt fericit să colaborez și acum, în calitate de Inspector General Școlar al județului Argeș. 

Universitatea din Pitești este, în fapt, un partener strategic, de nădejde, al ISJ Argeș. Consider că legătura dintre mediul pre-universitar și cel universitar este foarte importantă, iar eu, ca absolvent UPIT, caut să consolidez buna legătură instituțională pe care o avem, deoarece există foarte mulți elevi pe care-i formăm în școlile generale și liceele din Argeș, care-și continuă studiile în Universitatea din Pitești în diverse specializări și apoi, după absolvire, rămân în cadrul UPIT în calitate de cadre didactice. Deci tinerii pe care-i formăm se întorc la rândul lor în mediul universitar și formează generații noi. Sunt convins că bunele relații dintre ISJ și mediul academic din UPIT vor continua și vor avea efecte pozitive în sistemul de învățământ, în societate. 

Recomand sincer tuturor tinerilor iubitori de sport să aleagă specializarea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității din Pitești, întrucât dedicația profesorilor de aici, pregătirea studenților, varietatea de activități, competițiile la nivel național și internațional, mobilitățile la programe de studii în străinătate – toate acestea conferă absolventului UPIT de Educație Fizică și Sport o recunoaștere la nivel național și internațional și  o varietate de oportunități în carieră.

(Testimonial al Inspectorului Școlar General Dumitru Tudosoiu, acordat UPITMEDIA).

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…