Directorul General Automobile Dacia-Groupe Renault România – în vizită la Universitatea din Pitești

O delegație de la Automobile Dacia-Groupe Renault România condusă de domnul Christophe Dridi, Director General, s-a aflat miercuri 13 Martie 2019 la Universitatea din Pitești. Delegaţia, formată din dl. Gabriel Sicoe – director afaceri publice, dna Camelia Văduva – manager staffing si talent management, dl Niculae Boicea – responsabil cercetare-inovare şi dl Doru Coman – responsabil plan transformare inginerie, a analizat împreună cu conducerea UPIT posibilitățile de cooperare în legătură cu perfecționarea pregătirii studenților din domeniul industriei de automobile şi de realizare în parteneriat a unor activităţi de cercetare aplicativă. Este prima oară când domnul Director Christophe Dridi efectuează o vizită la Universitatea din Pitești.

 

Sunt onorat să mă aflu astăzi aici, la Universitatea din Pitești. Pentru Automobile Dacia-Groupe Renault România, Educația constituie una din priorități, motiv pentru care sunt bucuros să discut modalitățile prin care putem colabora în mod concret astfel încât să asigurăm o pregătire temeinică a viitorilor specialiști, beneficiind de suportul nostru și de stagiile de practică pe care le asigurăm”, a declarat Christophe Dridi, Director General Automobile Dacia-Groupe Renault România.

 

La rândul său, Rectorul Universității Pitești, conf.univ.dr. Dumitru Chirleșan s-a declarat interesat de specializările moderne căutate astăzi pe piața muncii în domeniul industriei de automobile. “Universitatea din Pitești are consultări permanente cu mediul de afaceri din regiune, pentru a cunoaște nevoile pieței muncii și a pregăti studenți în specializările căutate“, a precizat Rectorul UPIT.

 

Prorectorul UPIT pentru Cercetare Științifică și Informatizareprof. univ. dr. ing. Eduard Nițu și Directorul Departamentului Autovehicule și Transporturi, prof. univ. dr. ing. Adrian Clenci au prezentat pe scurt oferta educaţională (Licență, Master, Doctorat) şi structura de cercetare a UPIT şi au scos în evidenţă principalele colaborări dintre Facultatea de Mecanică şi Tehnologie şi Groupe Renault România. “Universitatea din Pitești are în prezent 18 centre de cercetare științifică subordonate Departamentelor și un Centru de cercetare inter- și multidisciplinar, de înaltă competitivitate, la nivelul universităţii”, a precizat prof. univ. dr. ing. Eduard Nițu. Prof. univ. dr. ing. Adrian Clenci a menționat investițiile majore pentru dotarea modernă a laboratoarelor și proiectele reprezentative derulate în cadrul Centrului Regional de Cercetare-Dezvoltare pentru materiale, procese și produse inovative destinate industriei de Automobile (CRC&D-Auto) și al Centrului de Cercetare «Ingineria Automobilului» (CCIA).

 

Întâlnirea, la care au participat din partea Universității din Pitești și Prorectorul UPIT pentru Calitatea Învățământuluiprof.univ.dr.ing.Viorel Nicolae și Decanul Facultății de Mecanică și Tehnologie, conf. dr. ing. Alin Rizea, a constituit un bun prilej de a evidenția excelenta funcționare a Catedrei Renault, înființată la 25 Septembrie 2017 în cadrul Universității din Pitești, și, totodată, îndelungata și fructuoasa colaborare dintre Automobile Dacia – Groupe Renault și Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești, care anul acesta împlinește 50 de ani de tradiție și excelență academică.

 

După întâlnirea de la Rectoratul Universității Pitești, delegația Automobile Dacia – Groupe Renault a vizitat cele două centre de cercetare din UPIT cu preocurări şi realizări în domeniul industriei de automobile, CRC&D-Auto şi CCIA. La sediul Catedrei Renault@UPIT a fost semnat Acordul de parteneriat pentru instalarea la UPIT a unei borne de alimentare cu energie electrică a vehiculelor electrice.

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…