Universitatea din Pitești a găzduit, pe 12 decembrie, cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale a Profesorilor intitulată ”EDUCAȚIA LA TIMPUL VIITOR”, organizată de Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie – prin Departamentul de Științe ale Educației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Corpului Didactic Argeș și Centrul de cercetări ştiinţifice în domeniul psihopedagogiei aplicate – PRO ED EXPERT.
Din partea Universității Pitești au fost prezenți, între alții, Decanul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, conf.univ.dr. Claudiu Langa, inițiatorul Conferinței, conf.univ.dr. Mihaela Păiși Lăzărescu și Directorul Departamentului de Științe ale Educației, conf.univ.dr. Maria Magdalena Stan, cadre didactice, masteranzi și studenți ai facultății noastre. De asmenea, la conferință au mai participat cadre didactice, consilieri școlari, masteranzi și doctoranzi din toate colțurile țării.
”Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie este una dintre cele mai puternice facultăți de resort din țară, a cărei activitate este recunoscută atât în plan național cât și internațional”, a precizat , conf.univ.dr. Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, care s-a declarat onorat de prezența, la Universitatea Pitești, a atâtor personalități marcante din învățământul românesc.
“Motivul pentru care Conferința are ca titlu “EDUCAȚIA LA TIMPUL VIITOR” este caracterul prospectiv al Educației. Elevii trebuie să fie pregătiți pentru a face față cerințelor societății moderne. Părinții și profesorii trebuie să le fie buni observatori și modele educaționale în formarea de specialitate dar și a caracterului”, a declarat conf.univ.dr. Mihaela Păiși Lăzărescu, care a subliniat importanța consilierii părinților, în beneficiul educației copiilor lor.
Anul acesta, Conferința – care a înregistrat o amplă participare – s-a desfășurat în mediul on-line, pe platforma GOOGLE Meat și a fost structurată în șase secțiuni, după cum urmează: Orientări actuale și schimbări în educație, Noi tendințe în educația timpurie, Aplicații practice în consilierea educațională, Bune practici în alternativele educaționale, Tendințe actuale în didactica specialității și Bune practici în managementul educațional.
Au fost apreciate lucrările prezentate în plenul conferinței de către personalități recunoscute din domeniu Științelor educației: Dr. ing. Valentin Sorin Popescu -director Unitatea de Politici Publice, Ministerul Educației și Cercetării; Prof. univ. dr. Venera Cojocariu – Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău; Prof. univ. dr. Crenguța Lăcrămioara Oprea – Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Universitatea din București; Dorin Călin, Operations Director-Junior Achievement România.
În cadrul secțiunilor conferinței, participanții – autori a 460 de lucrări științifice care vor fi publicate în volumul conferinței – au avut posibilitatea să participe la o serie de workshop-uri utile și interesante care au dezbătut, în general, probleme actuale ale educației românești, teme din aria educației digitale și din alte sfere conexe.
Conferința s-a bucurat de prezența a 260 de specialiști și actori din învățământul românesc.