Conferința Internațională IManEE 2019 la Universitatea din Pitești

 

Universitatea din Pitești a găzduit, la 22-24 mai 2019, cea de-a 23-a ediție a Conferinței Internaționale în domeniul Ingineriei Industriale Inovative și Energeticii (Innovative Manufacturing Engineering & Energy International Conference) IManEE 2019. Tema acestei ediții a fost ”50 de ani de Învățământ Superior Tehnic la Universitatea din Pitești”. 

Participanți din 10 țări (Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Republica Moldova, Olanda, Rusia, Marea Britanie) și de la 12 universități tehnice din România s-au înscris să prezinte, în cadrul Conferinței, peste 140 de lucrări de specialitate. 

Lucrările ImanEE au fost deschise de Președintele Conferinței, Prorectorul UPIT pentru Cercetare Științifică și Informatizare, prof.univ.dr.ing.Eduard NIȚU. ”Cea de-a 23-a ediție a Conferinței Internaționale ImanEE constituie rezultatul colaborării dintre Departamentul de Fabricație și Management Industrial din cadrul Universității din Pitești și Departamentul de Ingineria Fabricației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Este pentru prima dată când Universitatea din Pitești găzduiește această Conferință internațională, la edițiile precedente fiind co-organizator. Derularea ImanEE 2019 la Universitatea din Pitești are loc în anul în care Facultatea de Mecanică și Tehnologie a UPIT  sărbătorește 50 de ani de la înființare, ca o recunoaștere a prestigiului său (…). Sunt încrezător că ImanEE 2019 va constitui un bun prilej pentru stabilirea unor noi relații de colaborare în proiecte de cercetare de interes comun”. 

Prorectorul UPIT pentru Calitatea Învățământului, prof.univ.dr.ing.Viorel NICOLAE: ”Ediția a 23-a a Conferinței Internaționale ImanEE 2019 se află pe lista evenimentelor științifice importante ale Universității din Pitești. Conferința a ajuns o platformă inovativă științifico-didactică cu ecouri în plan internațional, în cadrul căreia cercetătorii și profesorii din domeniul tehnic își prezintă rezultatele proiectelor de cercetare și pun bazele unor noi și interesante proiecte internaționale științifice”. 

Prof.univ.dr.ing.Laurențiu SLĂTINEANU, din partea Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, a felicitat Universitatea din Pitești pentru găzduirea celei de-a 23-a ediții a Conferinței ImanEE și – la fel ca și profesori invitați din Danemarca, Grecia sau Israel – și-a exprimat convingerea că întâlnirea va fi încununată de succes, având în vedere subiectele interesante ale lucrărilor înregistrate. 

Conferința Internațională în domeniul Ingineriei Industriale Inovative și Energeticii, a 23-a ediție, găzduită de Universitatea din Pitești, a abordat următoarele tematici generale: 

1) Prelucrarea avansată și ingineria suprafețelor; 2) Tehnologii de asamblare, tehnologii de formare, producție de aditivi; 3) Tehnologii non-convenționale în fabricație, tehnologii de sudare; 4) Materiale avansate; 5) Design și Analiză; Tehnologii CAD / CAM / CAE / CAx; Producție Flexibilă, Automatizare și Robotică în Procesele Tehnologice; 6) Echipamente mecanice și de producție, dispozitive și instrumente; 7) Inovare, creativitate, învățare și educație în inginerie; 8) Managementul industrial și al produselor, calitatea și evaluarea; 9) Ingineria Autovehiculelor și Transporturilor 10) Rețele inteligente, Eficiența energetică a clădirilor, Sisteme energetice și gestionarea energiei, Politici energetice, tehnologii și studii de mediu, Tehnologii în domeniul energiei regenerabile și materiale de economisire a energiei.

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

nstitutul Superior de Autovehicule și Transporturi (ISAT) din Nevers și Centrul Universitar Pitești (CUP) vor organiza ediția a 12-a a Challenge Kart Low Cost….
Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…

Ultimele postări

nstitutul Superior de Autovehicule și Transporturi (ISAT) din Nevers și Centrul Universitar Pitești (CUP) vor organiza ediția a 12-a a Challenge Kart Low Cost….
Pregătiţi-vă pentru venirea Sfântului Nicolae!…
Cu un design user-friendly și atrăgător, CNRED a lansat, în data de 21 noiembrie, o nouă interfață web – www.cnred.edu.ro pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea…