Reușitele conducerii Universității din Pitești în aproape patru ani de mandat (2016-2020), în ce privește internaționalizarea, cercetarea, calitatea învățământului și imaginea publică a UPIT au constituit subiectele discutate marți, 17 decembrie 2019, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Rectorat.
Prorectorul pentru Calitatea Învățământului, prof.univ.dr.ing.Viorel Nicolae a reamintit traiectoria de restructurare a Universității din Pitești, cu revizuirea unor metodologii și crearea unor noi proceduri pentru adaptarea ofertei educaționale la cerințele actuale ale pieței muncii pe plan regional, național și european, și a precizat că în momentul de față, prioritatea o constituie digitalizarea tuturor activităților Universității.
Prorectorul pentru Cercetare Științifică și Informatizare, prof.univ.dr.ing.Eduard Nițu a prezentat Centrele de Cercetare din cadrul UPIT și felul în care sunt organizate activitățile de cercetare-dezvoltare-inovare în cadrul UPIT (structurile de management, regulamentele, procedurile, planificările, evaluările, raportările și metodologiile). Prof.univ.dr.ing.Nițu a subliniat faptul că UPIT este implicată în proiecte complexe de cercetare cu peste 30 de parteneri, proiecte care au reușit să aducă Universității venituri suplimentare considerabile.
Prorectorul UPIT pentru Relații Internaționale, conf.univ.dr.Emanuel Soare a lăudat eforturile echipei sale, datorită căreia Universitatea din Pitești a are în prezent o rețea vastă de parteneriate internaționale cu peste 200 de universități din 40 de țări, a reușit să crească considerabil numărului de profesori străini care vin anual să predea la UPIT (de la 17-20 la începutul mandatului la 130 în prezent), numărul mare de studenți care vin și pleacă de la UPIT prin mobilitățile Erasmus.
Nu în ultimul rând, Prorectorul pentru Relații cu Studenții, Absolvenții și Mediul Socio-Economic, conf.univ.dr.Adrian Sămărescu s-a referit la îmbunătățirea, în ultimi ani, a imaginii publice a Universității din Pitești, prin activitățile derulate de Centrul de Marketing Universitar, Biroul de Relații Publice și UPITMEDIA. ”În ultimii trei ani și nouă luni, în presa argeșeană s-au publicate articole referitoare la peste 600 de evenimente organizate de Universitatea din Pitești, iar dialogul deschis al UPIT cu mediul economic și participarea unui număr mare de companii la târgurile de joburi și internship-uri ale UPIT demonstrează o comunicare eficientă, în beneficiul comunității locale”, a spus conf.univ.dr.Adrian Sămărescu.
La finalul conferinței de presă, Președintele Senatului UPIT, prof.univ.dr.Mihaela Diaconu și Rectorul UPIT, conf.univ.dr.ing.Dumitru Chirleșan au salutat eficiența cu care s-a lucrat în cei aproape patru ani de mandat ai conducerii actuale a UPIT (proiectele de succes, transferul de tehnologie, cercetarea, evenimentele internaționale, colaborarea excelentă cu mediul socio-economic), fapt care a dus la obținerea, în 2018, a Gradului de Încredere Ridicat, o recunoaștere a calității actului educațional.
”Sigur că mai sunt multe lucruri de rezolvat, mai degrabă administrative”, a declarat Rectorul UPIT, care a anunțat public că și-a depus candidatura pentru un nou mandat. ”În cazul în care voi rămâne la conducerea Universității, noul motto al Strategiei mele va fi ‘Continuitate.Stabilitate.Dezvoltare durabilă’.