ro Română

Concursul de robotică „RoboSmart” la UPIT

Sâmbătă, 6 aprilie, între orele 9-14, are loc etapa finală a concursului de robotică „RoboSmart” organizat de Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare din cadrul Universităţii din Piteşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Evenimentul aflat la a II-a ediţie se desfăşoară în Corpul Central al UPIT (campusul Târgul din Vale), începând cu ora 9. Premierea se desfăşoară între orele 13-13.30.

Vor fi acordate premiile I, II, III şi două menţiuni. Echipele câştigătoare vor primi premii materiale (diverse obiecte din zona IT).

Organizatorii concursului, cu ajutorul sponsorilor, le-au pus la dispoziţie elevilor din judeţ 50 kituri de construcţie a roboţilor pe platforma Arduino (aceştia reprezintă 17 unităţi de învăţământ).

Concursul de roboţi presupune parcurgerea unui traseu marcat cu linie continuă (follow line), de-a lungul căruia sunt amplasate diverse obstacole: linii curbe, în zig-zag, intersecţii circulare sau în cruce, dar şi pereţi care se ocolesc prin folosirea senzorilor ultrasonici.

Traseul se parcurge de două ori, înregistrându-se timpul obţinut de fiecare dată precum şi greşelile care adaugă timpi suplimentari de penalizare. Media timpului pentru cele două parcurgeri conduce la obţinerea timpului final, funcţie de care se fixează clasamentul.

Ziarul Argeșul

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…