Challenge KART LOW COST 2023

Universitatea din Pitești prin Departamentul Autovehicule și Transporturi, Facultatea de Mecanică și Tehnologie organizează concursul Challenge Kart Low Cost 2023 în zilele de 16 și 17 mai.

Concursul constă în susținerea proiectelor inginerești, prezentări în fața unui juriu mixt, compus din profesorii coordonatori ai universităților participante. Studenții punctează aspecte legate de partea tehnică a concepției și fabricării karturilor, de design-ul acestora, comunică în limba engleză și, nu în ultimul rând, vor justifica încadrarea în bugetul alocat competiției. Susținerea proiectelor inginerești continuă cu derularea probelor sportive la Academia Titi Aur, pe un circuit profesionist. Studenții au ocazia să demonstreze abilitățile spectaculoase de conducere a karturilor, dar și de rezolvare a problemelor tehnice apărute pe circuit.

Concursul studențesc internațional Challenge Kart Low Cost se desfășoară sub patronajul Societății Inginerilor de Automobile din România (SIAR) și este rezultatul bunei colaborări dintre Institutul Superior de Autovehicule și Transporturi (ISAT) din Nevers, Franța și Universitatea din Pitești (UPIT), începută încă din anul 2007.

Program:

16 mai 2023 – Universitatea din Pitești, Str. Tg. din Vale, nr. 1, Sala de festivități, Corp Central

  • ora 9.30 – 10.00 – primire participanți,
  • ora 10.00 – 12.00 – susținere proiecte tehnice
  • ora 12.00 – 13.00 – evaluare design kart conform regulament concurs, comunicare clasament preliminar
  • 13.00 – 14.00 – discuții libere.

17 mai 2023 – Academia Titi Aur, DN1A, Sos. București –Târgoviște, Nr.205, la ieșirea din Crevedia (sat Cocani)

  • 7.30 – 08.00 – sosire participanți
  • 8.00 – 11.30 – probe sportive (calificări, sprint, anduranță, slalom, accelerație)
  • 11.30 – 12.30 – discuții libere
  • 12.30 – 13.00 – comunicare clasament final și festivitate de premiere.

Detalii complete concurs: Proiectul studentesc KLC (upit.ro)

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…

Ultimele postări

Universitatea din Pitești a organizat un eveniment de maximă importanță și actualitate, Conferința “Rolul Calculatoarelor în Știință, Tehnologie și Societate” susținută de profesorul Marius STAN, cercetător și scriitor în Statele…