Challenge Kart Low Cost 2022

În data de 12 mai 2022 s-a derulat cea de-a 10-a ediție a concursului studențesc Kart Low Cost, organizat de Institutul Superior de Autovehicule și Transporturi (ISAT) din Nevers, Franța. Challenge Kart Low Cost este rezultatul bunei colaborări între ISAT de Nevers și Universitatea din Pitești (UPIT), începută în anul 2007.

Pe parcursul mai multor luni echipele UPIT și ISAT au dezvoltat proiecte respectând regulamentul concursului în ceea ce privește concepția, fabricarea și testarea karturilor propulsate de motoare termice specifice acestora. Nu trebuie uitat faptul că proiectul este denumit Kart Low Cost pentru ca participanții să demonstreze că prin eforturi susținute pot dezvolta proiecte inginerești cu resurse financiare limitate (sub 2000 €), a căror validare se face rulând pe circuite sportive specifice.

Concursul a implicat susținerea proiectelor inginerești, făcându-se apel la prezentări în fața unui juriu mixt, compus din membri UPIT și ISAT. Participanții au punctat aspectele legate de partea tehnică a concepției și fabricării karturilor, de design-ul acestora, de forma și fondul prezentărilor, de comunicare în limba engleză și, nu în ultimul rând, de justificarea încadrării în bugetul alocat competiției. Susținerea proiectelor inginerești a fost continuată de derularea probelor sportive unde studenții au demonstrat abilități spectaculoase de conducere a karturilor, dar și de rezolvare a problemelor tehnice apărute pe circuit.

Am ajuns și la prezentarea câștigătorilor. Câștigătorii ediției cu numărul 10 sunt studenții Universității din Pitești, din cadrul programelor de studii Autovehicule RutiereIngineria Transporturilor și a Traficului și Automotive Engineering for Sustainable Mobility: Alexandru Gancea, David Duță, Dragoș Gheorghe, Clementin Costea, Florin Arman, care, împreună cu tehnicianul inginer Gheorghe Leașu, au demonstrat că prin acțiuni susținute conduse pe parcursul a 6 luni de muncă se poate dezvolta un kart “low cost” care să ruleze cu succes pe un circuit specific sportiv.

Profesorii îndrumători: Ș.l. univ. dr. ing. Cătălin Zaharia și Prof. univ. dr. ing. Adrian Clenci.

Mulțumim sponsorilor:

Proeco Gas Systems Pitești, Dolotrans DTO Pitești, Prosperanța 2002 Pitești, AMAT Pitești,
Danciu și asociații Pitești, CER Cleaning Equipment, Pyp Hot Tuning Garage, Eliton Trans.

Felicitări participanților și …. “à la prochaine” !!!

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…