Asistență Medicală Generală la ceas aniversar – 20 de ani de învățământ academic medical

Departamentul de Asistență Medicală Generală și Kinetoterapie al Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a sărbătorit 20 de ani de învățământ universitar medical în Universitatea din Pitești.

La eveniment, alături de conducerea universității, Președintele Senatului – Prof.univ.dr. Mihaela DIACONU și Rectorul – Conf.univ.dr.ing. Dumitru CHIRLEȘAN, au fost prezenți senatori și invitați de seamă din lumea medicală argeșeană și națională. De asemenea, au fost prezenți la această aniversare și foști decani ai facultății și cadre didactice de prestigiu care au contribuit la dezvoltarea acestui program.

În deschiderea evenimentului, conf.univ.dr. Mihai MAN, responsabilul acestui program de studiu, a prezentat istoricul și evoluția specializării Asistență Medicală Generală, precum și importanța ei în contextul medical actual.

Președintele Senatului universitar, d-na Mihaela DIACONU, a subliniat importanță și succesul programului de studii AMG în oferta educațională și, totodată, creșterea notorietății Universității din Pitești în cei 20 de ani. Totodată, a adresat saluturi și îndemnuri spre a contribui alături de celelalte departamente la îndeplinirea misiunii asumate de către UPIT – cea de factor al dezvoltării comunității locale, naționale și internaționale.

Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN a evidențiat importanța și rolul existenței acestui program de studiu. De asemenea, a urat colectivului cadrelor didactice ani mulți și rodnici într-o universitate multidimensională și comprehensivă, studiile medicale fiind binevenite și întregesc orizontul academic al Universității din Pitești.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,, Carol Davila “ din București, Prof. Univ.Dr. Viorel Jinga, invitatul de onoare al acestui moment aniversar, a adresat salutul personal, cât și din partea comunității academice medicale pe care o conduce. De asemenea, Rectorul Jinga a felicitat inițiatorii și dezvoltatorii învățământului universitar medical argeșean, subliniind importanța acestui program de studiu în UPIT, oferind o Diplomă de onoare. Totodată, a subliniat deschiderea totală a UMF ,, Carol Davila “ spre continuarea colaborării cu programul de studii Asistență Medicală Generală din UPIT.

La ceas aniversar, Rectorul Dumitru CHIRLEȘAN, în semn de apreciere, i-a înmânat o Placheta aniversară Rectorului Viorel JINGA.

În aceeași notă festivă, Președintele Consiliului Judeșen Argeș, Dan Constantin MANU i-a înmânat Trofeul Argeșului domnului conf.univ.dr. Mihai MAN, unul din membri fondatori ai programului Asistență Medicală Generală.

În vibrația momentului, au fost adresate din partea distinșilor oaspeți și personalităților din lumea medicală argeșeană și națională felicitări pentru reușite și îndemnuri pentru continuitate.

 

Vivat academia!

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…