ro Română

Alegeri Europene, 23-26 Mai 2019: importanța lor pentru politicile privind învățământul superior și cercetarea

Alegerile Europene din 2019, prevăzute în perioada 23-26 mai, reprezintă o piatră de hotar importantă pentru universități și pentru milioane de studenți înscriși în învățământul superior pe întreg continentul european. Noul Parlament European și următoarea Comisie Europeană vor avea o mare responsabilitate în modelarea Uniunii Europene. Parlamentul European și Comisia Europeană vor decide cu privire la viitoarele politici și programe de finanțare pentru universități.

Asociația Europeană a Universităților (EUA), cu sediul în Bruxelles, Belgia sprijină universitățile și asociațiile universitare naționale în angajamentul lor de a promova votul în alegerile europene, oferindu-le informații și reprezentându-le ca partener oficial în campania Parlamentului European “De această dată votez”.

Universitatea din Pitești este membru al Asociației Europene a Universităților.

Sursa: Asociația Europeană a Universităților (EUA)

 

Share

Te-ar putea interesa și

reclama prodinf
Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București,…