Acţiunea caritabilă „Carte pentru carte” la Școala Primară Vlădești de Sus

Studenții de la Facultatea de Științe ale Educației, Stiințe Sociale și Psihologie, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar au desfășurat vineri, 31 mai 2019, acțiunea anuală caritabilă „Carte pentru carte” în cadrul căreia au fost dăruite cărți și rechizite copiilor de la Școala Primară Vlădești de Sus, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. 

Ca de fiecare dată, studenții de la specializarea Pedagogia învățământului Primar și Preșcolar din Piteşti şi din filiala Câmpulung Muscel au dat dovadă de o mobilizare exemplară, sub îndrumarea cadrelor didactice din Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, strângând un număr impresionant de cărți pentru elevi. Darurile tipărite reprezintă doar primul pas către realizarea unei biblioteci școlare atât de necesară comunității din care fac parte aceștia.  Copiii s-au bucurat, deopotrivă, și de alte daruri pe care studenții le-au pregătit special pentru ei. 

Drept mulțumire, preșcolarii și școlarii mici, împreună cu profesorii care le sunt mereu alături, au pregătit un program artistic ce a inclus cântece, dansuri, dar și costumații deosebite. 

Întâlnirea a fost una emoționantă pentru toată lumea. Pe de o parte, datorită entuziasmului  copiilor care au primit daruri de ziua lor, pe de alta parte, datorită bucuriei studenților voluntari la vederea impactului avut de gestul lor.  

Aceasta nu este prima acțiune caritabilă pe care o desfășoară studenții de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Nu de mult, aceștia au pregătit daruri pentru o serie de copii ce provin din familii cu posibilități reduse, au dus rechizite elevilor din localitatea Băbana și, permanent, sunt implicați în acțiuni de voluntariat pentru a-i ajuta la învățătură pe o serie de elevi proveniți din medii vulnerabile.

 Mărturii ale studenților participanți 

„Experiența participării la proiectul ”Carte pentru carte” de anul acesta a fost una cu totul specială. Nimic nu se compară cu bucuria de pe chipul unui copil la vedera darurilor primite din partea studenților. Recunoștinta pentru acțiunea noastră și-au manifestat-o prin cântec, dans și voie bună. Am fost cuprinși cu toții de emoția retrăirii inocenței specifice copilăriei. Am plecat de acolo încărcați de energia și buna lor dispoziție, hotărâți să repetăm astfel de experiențe” – Miruna Argeșeanu- P.I.P.P Pitești anul II. 

„Activitatea desfășurată la școala din satul Vlădești  mi-a amintit de propria copilărie, de școală din satul meu și de efortul pe care l-am depus sa fiu ,,eu” cea de astăzi. Fiecare copil are un vis, iar pentru ca acesta să devină realitate, el are nevoie de sprijin, afectivitate și  încurajări, de încredere în sine și în dorințele sale pentru viitor. Am citit în ochii copiilor emoția și bucuria pură și mi-am dat seama că noi,  “oamenii mari”, am uitat gustul fericirii adevărate, pe care o găsești în lucruri și gesturi mărunte.  Ca viitoare cadre didactice avem un rol extrem de important: să ajutam FIECARE COPIL să se descopere și să se formeze. Toți copiii merită șanse egale la educație, indiferent de mediul din care provin. Ei sunt precum florile: dacă ai grija de ele vor crește, vor înflori și vor aduce bucurie în jur” – Simionescu Iulia- P.I.P.P Pitești anul II. 

„Pentru mine, acțiunea “Carte pentru carte” întreprinsă la Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești a fost o adevărată lecție de viață pe care cu siguranță nu o voi uita. Primirea tradițională făcută de cadrele didactice și de elevi m-a surprins plăcut, efortul depus fiind remarcat încă de la început. Consider că o astfel de acțiune este benefică atât pe plan profesional în viitoarea mea profesie, întrucât îi pot ajuta pe elevi să găsească drumul către lectură, cât și pe plan emoțional, învățând să apreciez toate resursele oferite de școlile din mediul urban. Aștept cu nerăbdare următoarea acțiune de acest gen, pentru a le aduce și altor copii în școli și în suflete bucuria oferită de cărți” –  Deaconu Maria-Bianca – P.I.P.P. Pitești Anul I. 

„M-am simțit foarte bine, a fost primul proiect pe care îl coordonez, cu ajutorul doamnei Stan, și am fost plăcut surprinsă de copiii aceia minunați. M-am bucurat și de faptul că acea mică “serbare” a fost scurtă și placută. Cadrele didactice au fost foarte primitoare și se vedea că aveau emoții. Sperăm ca proiectul nostru “Carte pentru carte” să fie temelia pe care vor construi o bibliotecă, iar eu personal sper că vom mai face asemenea proiecte și pentru alți copii, pentru că toți merită o șansă la educație” – Gabriela Nistor P.I.P.P.Pitești Anul I.

 

 

 

 

Share

Te-ar putea interesa și

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…

Ultimele postări

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte….
De Sfântul Andrei,…
Sesiunea online „Ask Me Anything” (AMA), organizată de European Digital Education Hub, se va desfășura în data de 30 noiembrie, în intervalul 13.00 – 14:00 CET și va fi disponibilă…